MK
Show menu

Termosil N6 sanitar

Опис на производот

Termosil N6 sanitar е еднокомпонентна трајноеластична силиконска заптивна маса, изработена на неутрална основа. Се стврднува под влијание на влагата од воздухот. Подесен е за заптивање на фуги во влажни простории.

 • oдлична адхезија за повеќето градежни материјали без преднамаз
 • oтпорен е на различни временски услови, дожд, снег, екстремни температури 
 • УВ постојан
 • трајно пренесува 25% дилатација
 • не предизвикува корозија
 • отпорен на хемикалии
 • добри механички својства
 • погоден за заптивање во вертикални фуги

Oбласт на примена

 • Заптивање на фуги меѓу разните материјали во влажни простории: купатила, туш кабини, кујни, болници, училишта, ресторани.
 • Заптивање на спојките со различни материјали како што се: стакло, дрво, бетон, цигла, камен, керамика, челик, алуминиум, повеќето пластики.
 • Заптивање на поликарбонатни стакла.

Пакување

 • картуши (280 ml)

Складирање

15 месеци во сув и ладен простор, во оригинално затворена амбалажа.