MK
Show menu

Termosil N6

Опис на производот

Termosil N6 е еднокомпонентна трајноеластична силиконска заптивна маса, изработена на неутрална основа. Се стврднува под влијание на влагата од воздухот.

 • oдлична адхезија за повеќето материјали без преднамаз
 • во повеќе бои (види ја картата за бои)
 • oтпорен е на различни временски услови, дожд, снег, екстремни температури 
 • УВ постојан
 • трајно пренесува 25% дилатација
 • не предизвикува корозија
 • отпорен на хемикалии
 • добри механички својства
 • погоден за заптивање во вертикални фуги

Oбласт на примена

 • Вградување на стакла во дрвени, алуминиумски или ПВЦ рамки.
 • Дилатациони фуги во градежништвото.
 • Заптивање на спојките со различни материјали како што се: стакло, дрво, бетон, цигла, камен, керамика, челик, алуминиум, повеќето пластики.
 • Заптивање на поликарбонатни стакла.

Пакувањe

 • картуши (280 ml)
 • Al цревa (600 ml)

Складирање

15 месеци во сув и ладен простор, во оригинално затворена амбалажа.