MK
Show menu

Termosil K1

Опис на производот

Termosil K1 e еднокомпонентна трајноеластична силиконска заптивна маса, направена на ацетатна основа. Се стврднува под влијание на влагата од воздухот. До целосното стврднување односно вулканизација од масата излегува пареа од оцетна киселина.

  • добра адхезија на стакло, алуминиум, профилирано стакло, керамика и мазни површини
  • отпорен е на различни временски услови, дожд, снег, екстремни температури
  • УВ постојан
  • во повеќе бои (види ја картата за бои)
  • отпорен на хемикалии
  • добри механички својства
  • подесен за заптивање во вертикални фуги

Oбласт на примена

Полесно запечатување и застаклување на прозорци, врати, профилирано стакло и керамика. Не е погоден за запечатување поцинкуван лим.

Пакување

  • картуши (280 ml)
  • Al црева (600 ml)

Складирање

18 месеци во сув и ладен простор, во оригинално затворена амбалажа.