MK
Show menu

Termosil 300°C ацетат

Опис на производот

Termosil 300°C ацетат е еднокомпонентна трајноеластична силиконска заптивна маса, направена на ацетатна основа. Се стврднува под влијание на влагата од воздухот. До целосното стврднување односно вулканизација од масата излегува пареа од оцетна киселина. Масата е погодна за заптивање на фуги кои се оптеретени со високи температури.

 • ги задржува еластичните карактеристики под постојано оптеретување дo 250°C, повремено до 300°C
 • одлична адхезија на стакло, алуминиум, профилирано стакло, керамика и мазни површини 
 • oтпорен е на различни временски услови, дожд, снег, екстремни температури 
 • УВ постојан
 • отпорен на хемикалии
 • добри механички својства
 • погоден за заптивање во вертикални фуги
 • црвен е

Oбласт на примена

 • Заптивање на фуги кои се изложени на повисоки температуриконстантно до 250°C, повремено до 300°C.
 • Погоден за индустриска употреба.
 • Не е погоден за заптивање на поцинкуван лим и на делови кои се постојано оптеретени со гориво (бензин)

Пакување

 • картуши (280 ml)

Складирање

12 месеци во сув и ладен простор, во оригинално затворена амбалажа.