MK
Show menu

Termotan M15 fix & seal

Опис на производот

Termotan M15 е еднокомпонентна еластична заптивна маса, која се употребува се за заптивање на дилатациски фуги.

 • одлично се прилепува на повеќето градежни материјали – бетон, цигла, дрво, алуминиум, железо, нерѓосувачки челик, бакар и разни видови на пластика
 • може добро да се истисне и при ниски температури
 • во вертикалните фуги не се лизга
 • одлични механички својства, висока еластичност и флексибилност
 • безбедна за животната средина; не содржи растворувачи, изоцијанати и силикони
 • целосно хемиски неутрална и без непријатни мириси
 • мoже да се бојадисува со повеќето бои
 • собирањето при стврднување е помало од 1%
 • многу добра отпорност на атмосферски влијанија и стареење
 • УВ постојан

Oбласт на примена

 • Посебно е користен на местата каде што доаѓа до големи дилатации и оптоварувања.
 • За спојки на фуги на пластика, метал, бетон
 • Корисен е на местата каде што треба да се бојадисуваат фуги или каде што не се пожелни силиконски заптивни маси.
 • За дилатациски фуги во градежништвото, помеѓу градежни префабрикати, на надворешни ѕидови и ѕидови, во пластеници, за заптивање на прозорски рамки.

Пакување

 • картуша (280 ml)

Складирање

15 месеци на суво место, на температури помеѓу 10°C и 30°C, во оригинална затворена aмбалажа.