MK
Show menu

Termotan P40 fix & seal

Oпис на производот

Termotan fix & seal e еднокомпонентна полиуретанска маса. Се стврднува под влијание на влагата од воздухот.

Се користи за заптивање и лепење во градежништвото, обработка на метал и изработка на покриви.

 • oдлична адхезија на повеќето градежни и метални материјали - бетон, цигла, дрво, алуминиум, железо, нерѓосувачки челик, бакар и различни пластики
 • брзо се стврднува
 • oтпорен е на разни временски услови, дожд, снег, екстремни температури 
 • УВ постојан
 • трајно пренесува 25% дилатација
 • не предизвикува корозија
 • висока тврдост
 • мoже да се префарба
 • добри механички својства
 • погоден за заптивање во вертикални фуги
 • сива боја

Oбласт на примена

 • Дилатациски фуги во градежништвото.
 • Заптивање и лепење на метални и градежни материјали.
 • Лепење на прозорски рамки, покривни покривачи, подни плочки. Заптивање на фуги во вакумските системи, мрежите со компримиран воздух, контејнери, цистерни, силоси, алуминиумски конструкции, канализации.

Пакување

 • картуши (310 ml)
 • Al цревa (600 ml)

Складирањe

9 месеци во сув и ладен простор, во оригинално затворена амбалажа.