MK
Show menu

Termotol TIO

Oпис на производот

Termotol TIO е двокомпонентна трајно еластична заптивна маса, изработена на база на полисулфиди. Се користи за заптивање на фуги меѓу различните градежни материјали кај кои доаѓа до поголеми дилатации.

 • одлична адхезија на бетон, дрво, салонит
 • за прилепување на порозни материјали мораме да користиме Преднамаз TIO
 • oтпорен е на различни временски услови, дожд, снег, екстремни температури
 • може да се нанесува на температура од +5°C дo +30°C, иако, потребното време за стврднување на ниски температури значително се продолжува, препорачуваме нанесување на T = > 15°C
 • УВ постојан
 • трајно пренесува 25% дилатација
 • не предизвикува корозија
 • добри механички својства
 • погоден за заптивање во вертикални фуги
 • бoja: сива, по нарачка може и кафеава и црна

Област на примена

 • Дилатациони фуги во градежнитвото.
 • Заптивање на спојки на различни материјали како што се: дрво, бетон, цигла, камен, керамика.

Пакување

 • картуши (450 ml = 0,6 kg), во картон 25 парчиња
 • доза (2,5 l = 4,4 kg)

Складирање

12 месеци во сув и ладен простор нa 25°C, во оригинално затворена амбалажа.