MK
Show menu

Termotol IZO

Oпис на производот

Termotol IZO е двокомпонентна трајно еластична заптивна маса, изработена на база на полисулфиди. Се користи за изработка на термоизолациско стакло.

 • погоден за заптивање во вертикални фуги
 • oдлична адхезија на сите видови на стакло, алуминиумски, пластични и метални дистанцери
 • поседува добри механички карактеристики поради кои може да ги поднесе сите видови на 
 • притисок при вградувањето
 • oтпорен е на различни временски услови, дожд, снег, екстремни температури 
 • компатибилен е со сите материјали кои се користат за изработка на термоизолациско стакло

Oбласт на примена

 • Секундарна заптивна маса за изработка на термоизолациско стакло.
 • Посебно го препорачуваме кога термоизолациското стакло мора брзо да се транспортира и вгради, на пр. по 6 часа. Поради ниската пропустливост на пареа и гасови Termotol IZO погоден е за изработка на термоизолациско стакло наполнето со гас.

Пакување

 • картуши (450 ml = 0,6 kg), во картон 25 парчиња
 • дози (2,5 l = 4,4 kg)
 • буриња (204,6 l)

Складирањe

12 месеци во сув и ладен простор нa 25°C, во оригинално затворена амбалажа. Доколку бурињата се складирани на температура пониска од 15°C, првин, пред користењето треба неколку дена да се стабилизираат на 20°C, aко сакаме оптимална работа и стврднување.