MK
Show menu

Termokril bitumen

Oпис на производот

Termokr bitumen е еднокомпонентна заптивна маса на база на битумен.

  • едноставна употреба
  • не е потребен предпремаз
  • добро се прилепува на лим, алуминиум, бакар, месинг, керамика, битумен, бетон, ѕид, гипс, тули и покривна лепенка
  • oтпорна на дожд и на временски услови
  • поради пластично-еластичните својства добро ги поднесува сите движења поради температурните промени

Oбласт на примена

Брза поправка на пукнатини, шуплини, отвори на покривите и помеѓу старите мембрани.

Заптивање помеѓу мембрани и вертикален бетонски ѕид.

Пукнатини во битуменски плочи.

Заптивање на пукнатини, жлебови и фуги помеѓу бетон, ѕид, гипс, лим, бакар, цинк и алуминиум.

Погоден за лепење на делови кои се прекриваат за постигнување на водозаптивен слој.

Погоден за заптивање на покрив од типот »Tegola Canadese«.

Заптивање на покривни оџаци.

Не се препорачува за лепење на полиуретан и полистирен.

Пакување

  • картуши (280 ml)

Складирањe

Најмалку 24 месеци на суво, ладно место на температура под 25°C, во оригинална затворена амбалажа.