MK
Show menu

Termokril acryl

Oпис на производот

Termokril acryl е еднокомпонентна заптивна маса, изработена на акрилна основа. Се стврднува со сушење. Се користи за заптивање на порозни материјали во внатрешни простории.

 • добра адхезија на порозни материјали
 • едноставно нанесување, може и на влажна подлога
 • по стврднувањето не е чувствивтелен на вода и може да се фарба
 • oтпорен е на атмосферски влијанија, сончева светлина и стареење
 • не содржи растворувачи
 • трајно пренесува 10% дилатација
 • едноставно чистење со вода
 • погоден за заптивање во вертикални фуги
 • бела, кафеава и сива боја

Oбласт на примена

 • Заптивање на порозни материјали (бетон, плинобетон, дрво, керамички плочки, гипсани плочи) во внатрешни простории, кои се изложени на помали оптеретувања.
 • Споеви помеѓу прозорци, врати и ѕидови, гипсани плочи и бетон. Поправки на помали пукнатини во ѕидовите.

Пакување

 • картуши (280 ml)

Складирањe

24 месеци во сува просторија на температура меѓу 10°C и 30°C, во оригинално затворена амбалажа.