MK
Show menu

Termopur Max 100 winter (зимска монтажнa)

Опис на производот

Termopur Max 100 Winter PU пена е еднокомпонентна полиуретанска пена која се стврднува со помош на влагата од воздухот.

Termopur Max 100 Winter PU пена рачна дава добра звучна и топлинска изолација. 

Има добра адхезија на сите градежни материјали како што се дрво, бетон, плинобетон, цигла, метал, алуминиум, но не се прилепува на полиетилен, силикон и PTFE. Може да се користи и на ниски температури до –10°C.

Oбласт на примена

Се користи во градежништвото за заптивање, исполнување, изолација, монтажа и вградување (врати, прозорци, ролетни), во изработка на чамци, приколки... Може да се користи до температури од –10°C, иако на пониските температури волуменот и слободното зголемување на пената се многу помали.

Пакувањe

  • аеросол дози (750 ml)

Складирање

12 месеци (oд +0°C дo +20°C)
Високите температури го скратуваат времето на употреба.
Дозите треба да се чуваат во исправена положба.