MK
Show menu

Termopur low expansion (пиштолскa)

Опис на производот

Termopur PU пена за лепење е нискоекспандирачка еднокомпонентна полиуретанска пена која се стврднува со помош на влагата од воздухот. Специјалната формулација дава пена која има многу мала експанзија.

Termopur PU пена за лепење - нискоекспандирачка, има многу мала експанзија и има добра адхезија на сите градежни материјали како што се дрво, бетон, плинобетон, цигла, метал, алуминиум, а не се прилепува на полиетилен, силикон и тефлон.

Oбласт на примена

Поради помалата експанзија и доброто прилепување се користи за прицврстување и лепење на разни градежни материјали, како што се: дрвени скали, подпрозорски даски... Прецизното нанесување на пената овозможува побрзо изведување на завршните работи и поекономична употреба.

Пакувањe

  • аеросол дози (750 ml)

Складирање

12 месеци (oд +0°C дo +20°C)
Високите температури го скратуваат времето на употреба.
Дозите треба да се чуваат во исправена положба.