MK
Show menu

Termopur Max 100 (пиштолскa)

Oпис на производот

Termopur Max 100 PU пена пиштолска е еднокомпонентна полиуретанска пена која се стврднува со помош на влагата од воздухот. Наменета е за употреба со помош на монтажни пиштоли.

Termopur Max 100 PU пена пиштолска дава добра звучна и топлинска изолација. Има добра адхезија на сите градежни материјали како што се дрво, бетон, плинобетон, цигла, метал, алуминиум, но не се прилепува на полиетилен, силикон и тефлон.

Предности од ракувањето со пиштолската PU пена:

  • помала потрошувачка поради прецизното дозирање,
  • полесно ракување и работа со PU пената,
  • нема излевање ниту пак капење од млазницата,
  • пената не се стврднува при прекин на работата,
  • помалку чистење,
  • брза замена на дозата.

Oбласт на примена

Се користи во градежништвото за заптивање, исполнување, изолација, монтажа и вградување (врати, прозорци, ролетни), во изработка на чамци, приколки ...

Пакувањe

  • аеросол дози (750 ml)

Складирање

12 месеци (oд +0°C дo +20°C)
Високите температури го скратуваат времето на употреба.
Дозите треба да се чуваат во исправена положба.