MK
Show menu

Termobutil

Oпис на производот

Тermobutil е трајнопластична заптивна маса во форма на самолеплива лента која е отпорна на УВ зраци, стареење и временски влијанија. Се користи како заптивен материјал и материјал за дистанцирање.

  • едноставно ракување и употреба
  • се лепи на сите чисти и суви површини на разни материјали
  • не содржи растворувачи ни други корозивни материјали
  • при евентуална поправка на заптивните делови лесно се отстранува
  • можеме да ја префарбаме со обични лакови на база на вештачки смоли или масла 
  • УВ постојан

Oбласт на примена

  • Termobutil се користи во градежништвото за заптивање на ѕидови, покриви, конструкциски елементи, вентили, канали, клима уреди, кај поедноставни застаклувања...
  • Во индустријата за заптивање на контејнери, во белата техника посебно за уредите за разладување, во бродоградбата, во автомобилската индустрија, во индустријата за вагони и камп приклоки за заптивање на метални, дрвени и пластични деловиu.

Пакување

  • ленти со должина од 3 m и 18 m

Складирање

Во сув простор на собна температура.