MK
Show menu

Termofix mirror

Oпис на производот

Termofix mirror за огледала е еднокомпонентна трајно еластична силиконска заптивна маса, изработена на неутрална основа. Се стврднува под влијание на влагата од воздухот. Се користи за лепење на огледала.

  • oдлична адхезија на повеќето градежни материјали без преднамаз
  • трајно пренесува 20% дилатација
  • не предизвикува корозија
  • отпорен на хемикалии
  • добри механички својства
  • погоден за заптивање во вертикални фуги
  • бела боја

Oбласт на примена

Лепење на огледала на различни подлоги како што се емајл, глазирани плочки, обоено дрво, глазиран клинкер.

Пакување

  • картуши (280 ml)

складирање

15 месеци во сув и ладен простор, во оригинално затворена амбалажа.