MK
Show menu

Termofix A107 adhesive

Oпис на производот

Termofix лепак изработено е на база на акрилатна дисперзија. Се користи за лепење односно прицврстување на различни материјали без завртки или други механички прицврстувачи.

 • лепи дрво, бетон, керамика, камен, стиропор, гипсани плочи, ПВЦ
 • брз адхезија
 • не содржи растворувачи
 • без мирис
 • не лизга
 • употреблив на влажни материјали 
 • едноставно чистење со вода
 • едноставно нанесување
 • по стврднувањето станува отпорен на вода 
 • пријатен е за околината

Oбласт на примена

 • Прицврстување на различни порозни градежни материјали кои немаат носечки функции и кои не се изложени на големи оптеретувања.
 • Лепење на подпрозорски даски, керамички плочки, дрвени рамки за врати, дрвени летвички на ѕидовите, декоративни орнаменти.

Пакување

 • картуши (280 ml)

Складирањe

24 месеци во сув простор нa температура меѓу 10°C и 30°C, во оригинално затворена амбалажа.