MK
Show menu

Termofix transparent

Опис на производот

Termofix transparent е лепило со одлично прилепување на повеќето материјали (дрво, метал, алуминиум, челик, бакар, бетон, керамика, поликарбонат, полиестер, мермер, камен, стакло, полистирен, PVC,…). Се користи за лепење, односно прицврстување на различни материјали без завртки или други механички прицврстувачи. Посебно е погодно за лепење на местата на кои масата не би требало да се гледа.

 • се стврднува во допир со влагата од воздухот, без собирање и формирање на меурчиња
 • мoже да се бојадисува
 • може добро да се истисне и при ниски температури
 • одлични механички својства, висока цврстина
 • безбеден за животната средина; не содржи растворувачи, изоцијанати и силикони
 • целосно хемиски неутрален и без непријатни мириси
 • не предизвикува корозија
 • се прилепува на малку влажни површини
 • многу добра отпорност на различни временски услови
 • отпорен на стареење
 • отпорен на УВ зрачење

Oбласт на примена

 • Eфикасно ги решава сите потреби за заптивање и лепење.
 • Заменува механичко фиксирање.
 • Заменува лепила за дрво и други лепила.

Пакување

 • картуша (280 ml)

Складирање

15 месеци на суво место, на температури помеѓу 10°C и 30°C, во оригинална затворена aмбалажа.