MK
Show menu

Termofix power

Опис на производот

Termofix power е моќно повеќенаменско лепило. Се одликува со висока почетна сила на лепење како и со одлично прилепување на различни површини. Заменува механичко прицврстување и идеален е за лепење на потешки предмети.

 • одлично се прилепува на различни подлоги – бетон, цигла, дрво, алуминиум, железо, нерѓосувачк челик, бакар, керамика и разни видови на пластика …
 • мoже да се користи на влажни материјали
 • може добро да се истисне и при ниски температури
 • одлични механички својства, висока цврстина
 • во вертикалните фуги не се лизга
 • безбеден за животната средина; не содржи растворувачи, изоцијанати и силикони
 • хемиски неутрален и без непријатни мириси
 • мoже да се бојадисува со повеќето бои
 • добра отпорност на атмосферски влијанија и стареење
 • УВ постојан

Oбласт на примена

 • Заменува механичко фиксирање
 • Заменува лепила за дрво и други лепила.
 • За лепење на места каде што доаѓа до вибрации.
 • За различни видови на лепења во домаќинството (во кујни, купатила итн.).
 • За лепење и прицврстување на скали, полици, летвички, аголни профили, керамички плочки огледала, натписи ...

Пакување

 • картуша (280 ml)

Складирање

15 месеци на суво место, на температури помеѓу 10°C и 30°C, во оригинална затворена aмбалажа.